
Společnost Shell Czech Republic představila svůj nový koncept rychlého občerstvení delibyShell pro čerpací stanice. Ve spolupráci s šéfkuchařem Filipem Sajlerem pro něj připravili speciální menu, ve kterém se odráží prvky moderní gastronomie založené na tradičních kulinářských postupech a vysoké kvalitě použitých surovin. „S Filipem Sajlerem jsme našli společnou filozofii, nechceme dělat kompromisy a naše produkty i služby stavíme na kvalitě, naším společným cílem je pozvednout gastronomii na cestách na vyšší úroveň,“ říká o spolupráci Michal Stepanek, senior category manager společnosti Shell Czech Republic.
Nový koncept byl dosud spuštěn v pilotním provozu na dvou dálničních čerpacích stanicích v Popůvkách na D1 u Brna a Příšovicích na D10 u Turnova a vyžádal si zásadní rekonstrukci interiéru prodejen, včetně nového personálu. V roce 2018 se nový koncept objeví na dalších deseti dálničních čerpacích stanicích, v dalších letech se pak postupně prvky konceptu objeví i na menších stanicích v síti.
Nový koncept budou mít dálniční čerpačky
Síť čerpacích stanic Shell v České republice reaguje na zvyšující se nároky řidičů a uvádí na trh nový koncept rychlého občerstvení delibyShell. V plném formátu se nové pojetí projeví na dálničních čerpacích stanicích, kde po zásadní rekonstrukci interiéru přináší širokou nabídku kvalitních, chutných a čerstvě připravovaných jídel. Vlastní prodejní formát je postaven na čtyřech základních pilířích – novém konceptu rychlého občerstvení, nabídce kvalitní kávy, fresh baru a příjemném posezení. Shell spolupracuje se značkovými dodavateli, v nabídce fresh džusů je to Fruitissimo, v segmentu kávy je partnerem Costa Coffee, prodejní koncept zastřešuje Billa stop & Shop.
V menu nově upravených stanic v Popůvkách na D1 a v Příšovicích na D11 je nyní standardně teplá polévka a úplnou novinkou jsou pak speciality z grilu – čtyři druhy předpřipravených hlavních jídel (např. kuřecí špíz se salátem Coleslaw) s možností výměny příloh, dětské menu nebo oblíbené wrapy. Občerstvení pro děti na čerpačích stanicích obvykle nerespektuje jejich specifické potřeby, nabídka Shell je složena z masových kuliček, kukuřice a nachos, dětské menu doplňuje omalovánka a pastelky. Dosavadní nabídku hot dogů doplnily hot dogy americké. Příznivcům studené kuchyně přijde například vhod čerstvě připravovaný Fit croissant s krabí pomazánkou, výběr z čerstvě připravených baget anebo předbalený sortiment občerstvení. „Předbalený sortiment je na českém trhu fenomén, díky jeho oblibě také můžeme nabídnout nový koncept občerstvení pod patronací ambasadora Filipa Sajlera na většinu čerpacích stanic Shell. Tvořit je budou tři speciality,“ doplňuje Petr Šindler, head of external relations společnosti Shell Czech Republic. Investice do modernizace příjemného posezení má navodit pocit, jako byste si jídlo vychutnávali ve stylovém bistru.
Legendární vietnamská bageta či americký hot dog
Pilotní projekt se rozeběhl na výše zmíněných čerpacích stanicích v létě letošního roku, společnost Shell pečlivě analyzovala zájem i chutě zákazníků. Vybrány byly top produkty, kterým zákazníci dali svým zájmem zelenou. V nabídce of šéfkuchaře Filipa Sajlera pro Shell je nyní šest jídel reflektujících nejmodernější gastronomické trendy. K sortimentu, který se bude připravovat čerstvý přímo na čerpací stanici, patří americký hot dog podle Filipa Sajlera, tradiční Ceasar salát s masovými kuličkami a Fit croissant s krabí pomazánkou a jablky. Do předbaleného sortimentu, jenž míří na téměř všechny stanice Shell, patří trojice složená z velmi oblíbené bagety Bánh mi, jejíž původní receptura pochází z Vietnamu, dále sendvič Krůtí šunka ve švédském chlebu s fíky a špenátem a Flaguette camambert s rukolou. Filip Sajler, který tráví na cestách mnoho času, říká, že zákazník se příliš nemění, očekává čerstvou a chuťově zajímavou nabídku, kvalitní ingredience a kulinářský zážitek s prvotřídním servisem: „Samotný produkt ale nestačí, vždy je třeba myslet na to, že úspěch má celý koncept, důležitou roli hraje prostředí a také milá a vstřícná obsluha.“ Další novinky z kuchařského pera Filipa Sajlera lze očekávat na čerpačkách Shell v příštím roce.
Balení bez potravinářského plynu, no GMO a dodržování standardů
Kvalita občerstvení však nespočívá jen v jeho receptuře. Dodavatelé surovin pro sortiment delibyShell musí splňovat přísné podmínky při výběru. To samé platí i pro dodavatele předbaleného sortimentu. Vše je důsledně kontrolováno podle standardů, které patří k těm nejpřísnějším na trhu. Celé menu neobsahuje geneticky modifikované potraviny, masový separát, glutamát, nenajdete v něm ani zbytečné konzervanty, umělá barviva či dochucovadla. „Veškerý předbalený sortiment delibyShell nepoužívá žádný potravinářský plyn,“ říká Michal Stepanek. Důraz klade Shell i na spolupráci s lokálními dodavateli surovin i konečných výrobků, v nabídce tak zákazníci najdou například Vlčnovské koláčky.
Nejen kvalitní menu, ale také čisté toalety
Čerpací stanice už dávno není jen místem k tankování pohonných hmot. Řidiči je navštěvují pro odpočinek, doplnění energie, zahnání hladu, vyřízení pracovních hovorů, e-mailů apod. Z dlouhodobých průzkumů jednoznačně vyplývá, že motoristé si čerpací stanici vybírají vedle oblíbené značky pohonných hmot, také podle nabídky kávy, občerstvení a čistých toalet. Shell nadále na svých čerpacích stanicích rozvíjí koncept toalet 2theloo.
JH