
Síť čerpacích stanic OMV vsadila pro svou letošní gastronomickou nabídku opět na spolupráci se známým italským šéfkuchařem Emanuelem Ridim. Úspěšná spolupráce italského šéfkuchaře a konceptu OMV Viva běží od loňského května, kdy se v nabídce poprvé objevily speciality s originálními recepturami. OMV tak naplňuje svou filozofii „We care more“ a do své gastro nabídky na čerpacích stanicích vnáší kulinářské zážitky a receptury, které reflektují celosvětové gastronomické trendy.
Spojení se známou tváří kulinářského světa funguje a do konceptu spolupráce s kuchařskou celebritou se v loňském roce pustila také síť čerpacích stanic Shell, která do tvorby své gastronomické nabídky přizvala kuchaře Filipa Sajlera (Kluci v akci).
V jarní nabídce sendvičů pracuje Emauel Ridi opět s čerstvými a typicky italskými surovinami, ať už se jedná o pečivo či například o italský salám Spianata. V nabídce je Tyrolský preclík, potřený čerstvým smetanovým sýrem, obložený salátovými listy a plátky schwarzwaldské šunky nebo Calabrese picante, což je ciabatta s pikantní kalabrijskou pomazánkou Bomba Calabrese, mixem salátových listů a pikatního kalábrijského salámu Spianata z vepřového masa. Celkovou chuť Calabrese picante zjemňují čerstvá rajčata a olivový olej.
Na své si v nabídce OMV Viva přijdou ale i vegetariáni. Ti mohou zvolit pro občerstvení poslední z trojice italských sendvičů, Rucolino z toskánské flaguette, potřené pestem ze sušených rajčat, s čerstvými rajčaty, mozzarelou a rukolou.