logo

  • Zpravodajství
  • Multimédia
  • Publicistika
    • Data
    • Rozhovory
    • Trendy
  • Sortiment
    • Produktové kategorie
    • Novinky
  • NEWSLETTER
    • Newsletter
    • Registrace k odběru newsletterů Čerpačka
  • Speciál Čerpačka
    • Poslední vydání speciálu
    • Distribuce
    • Inzerce
  • KONGRES
    • O akci
    • Program
    • Registrace
    • Reference
    • Partneři
    • Historie
    • Kontakt
  • O nás
    • Profil
    • Kontakty
    • Odkazy
  • Pokud jde o ceny, trh s palivy byl v loňském roce volatilní, přičemž docházelo až k extrémům. O...
  • V posledních letech výrazně roste počet čerpacích stanic umožňujících odběr kapaliny AdBlue pro...
  • Dodávky ropy z Itálie pokryjí od roku 2025 potřeby České republiky, státní společnost Mero...
  • Prodejny potravin Viva Billa budou zákazníkům k dispozici na desítkách čerpacích stanic OMV na...

Ondřej Slanina: Benzin je všude stejný, odlišuje služba  

27. prosince 2021
Trendy 0
603
Ondřej Slanina: Benzin je všude stejný, odlišuje služba   

Ondřeje Slaninu nejspíš všichni znají ze známé televizní show Kluci v akci. Kromě toho je ale spolumajitelem a šéfkuchařem pražských restaurací Chateau St. Havel a Ginger & Fred v Tančícím domě. Jeho mottem je nabízet zákazníkům vždy perfektní službu za odpovídající cenu. A věří, že tato cesta patří také na benzinky. Na kongresu Čerpačka všem přítomným představil své vize v oblasti stravování na cestách.

Čerpací stanice mají podle Ondřeje Slaniny prakticky tři modely, jak nabízet zákazníkům stravování. A záleží nejenom na lokaci, tedy zda je městská, dálniční či venkovská, ale také na skladbě klientely. Lze jít cestou balených baget nebo vsadit na restaurační provoz a ten pak zaměřit podle cílových zákazníků – pro řidiče kamionů převážně funguje nabídka hotovek klasické české kuchyně či fastfoodové menu, pro náročnější zákazníky lze připravit prémiovější nabídku jídel.

Kvalitní jídlo potřebuje kvalitního kuchaře

„Pokud chcete nabízet v gastronomii perfektní službu za odpovídající cenu, musíte myslet hlavně na to, že kromě dobrých ingrediencí budete taky potřebovat dobrý personál,“ otevřel téma oblíbený český šéfkuchař. Připomněl tak, že personální situace v tuzemsku není zrovna růžová a sehnat dobrý personál je mnohdy nadlidský výkon. „Pokud ale chcete nabízet kvalitní jídlo, bez kvalitního kuchaře se neobejdete,“ říká Ondřej Slanina a dodává, že benzin je prakticky všude stejný. To, co jednotlivé čerpací stanice odlišuje, je právě služba.

Do budoucna vidí jako jednu z hlavních cest především balené jídlo. A věří, že lidskou sílu dokážou v mnohém nahradit technologie. Nezávislé čerpací stanice podle něj mohou navázat na pandemii, kdy si zákazníci zvykli kupovat balené a chlazené jídlo. „Formou různých krabiček je to dnes asi nejjednodušší cesta, jak zákazníkům nabídnout kvalitní jídlo. Na čerpací stanici jídla jen ohřejete a tím vám odpadá starost o vyškolený odborný personál pro stravování,“ vysvětluje. Cesta baleného jídla je podle něj jediná cesta, která v budoucnu velkokapacitní stravování čeká.

Jednoduchost a snadnost nabízí technologie #bezkuchare

Pokud se čerpací stanice vydá cestou restaurace, musí se připravit na značné náklady na kuchyň, investice do vzduchotechniky, hygienických standardů i odborného personálu. A to není cesta pro každého.

Do budoucna Ondřej Slanina věří konceptům, ve kterých lze nahradit nedostatek kvalitní pracovní síly na trhu dostupnými technologiemi. S kolegy z oboru proto vymysleli koncept „bez kuchyně“, která má nabídnout nejjednodušší model stravování, regenerace a přípravy jídel. „Hledali jsme takové technologie, které by zkrátka fungovaly bez kuchyně, bez kuchaře, bez digestoře, bez bourání a beze zbytku,“ přibližuje.

Na webových stránkách www.bezkuchyne.cz představuje nové chytré technologie, miniaturizace a postupy, jak vařit i tam, kde to bylo dosud jen stěží možné. Mezi takové technologie patří třeba přístroj Scraegg s výkonnou parní tryskou, který dokáže připravit stejně tak dobře ovesné kaše jako míchaná vajíčka či polévky v perfektní krémové konzistenci v řádech vteřin. „Přístroj zabírá tolik prostoru jako kávovar, jeho návratnost je velmi rychlá a bez odborného personálu dokážete zákazníkům nabídnout atraktivní a zdravá jídla, po kterých je dnes na trhu poptávka,“ shrnuje Ondřej Slanina.

 

Související články:

Žádné související články.

Doporučujeme

Poslední vydání speciálu

Čtěte poslední Speciál Čerpačka!

 

                                                               Zajistěte si svůj výtisk

Nejčtenější zprávy

  • Benzina spustila aplikaci Mycí digi linka, auto pozná podle SPZ 7.5k views | posted on 9. dubna 2018
  • ČOI: Kvalita paliv v roce 2019 rostla, nejlepší výsledky mají alternativní paliva 6.8k views | posted on 31. ledna 2020
  • Koncept Fresh Corner je už na stovce čerpacích stanicích MOL 6.4k views | posted on 3. května 2018
  • Benzina spouští bezkontaktní platby mobilem přímo u stojanu 6.1k views | posted on 29. října 2018
  • LPG stanice nově varují před ručním plněním plynových láhví pod pokutou 50 000 korun 4.5k views | posted on 10. července 2020

Komerční sdělení

Specializované služby pro provozovatele čerpacích stanic

Získejte zkušené účetní se specializací na obor čerpacích stanic, mějte svoje data vždy online a požívejte mnoha dalších výhod. Víme, že vedení účetnictví čerpacích stanic zahrnuje mnoho neobvyklých účetních případů a transakcí. Naše účetní z daňových kanceláří KODAP dobře znají specifika vašeho oboru a dobře se orientují v konkrétní problematice. Používají jednotnou standardizovanou metodiku vedení […]

Archiv komerčních sdělení

Archiv zpráv

Vydává
Skupina ATOZ Retail
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz
Web editorka
Jitka Hemolová
tel.: +420 777 334 277
e-mail: jitka.hemolova@atoz.cz


Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

 

© 2017. All Rights Reserved.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required