Síť čerpacích stanic Orlen v posledních letech zaznamenává každoroční nárůst prodeje občerstvení. Bestsellerem posledních letech je zejména hotdog. Populárního párku v rohlíku se v loňském roce prodalo více než 11 milionů kusů. Trend pokračuje i v letošním roce. V prvním čtvrtletí letošního roku došlo k meziročnímu nárůstu o 13 procent. Orlen proto jídelní menu rozšiřuje, a to včetně nové varianty hotdogu.
„Pro české motoristy jsou naše čerpací stanice skvělou příležitostí k doplnění kvalitního paliva i energie,“ řekl Igor Karliński, ředitel pro shop a gastro sítě Orlen. „Párek v rohlíku, navíc v kombinaci s kávou, je jednoznačně nejoblíbenějším jídlem. Řada zákazníků je dokonce nakupuje ve větším množství. Blíží se prázdniny, kdy je provoz na silnicích velmi intenzívní, a proto jsme pro motoristy připravili novinky v podobě sekané s bramborovou kaší, hranolek, fish & chips nebo dalších omáček k hotdogům.“
Nejvíc jde na odbyt „HotDog Mega Párek“
Z široké nabídky občerstvení na čerpacích stanicích Orlen si zákazníci nejčastěji dopřávají hot dog ve variantách „HotDog Mega Párek“, „HotDog Mega Kabanos“, „HotDog Párek“ a „HotDog Slanina a Sýr“. Hotdog si řidiči často vybírají také jako odměnu v rámci věrnostního programu. Mezi nejoblíbenější odměny ve věrnostní aplikaci tak patří bestsellery „Hot Dog Párek“ ve standardní velikosti zdarma, horký nápoj ve standardní velikosti zdarma, a také nedávno zařazené odměny „Hot Dog Mega Párek“ zdarma a „Mega Horký nápoj“ zdarma, které se ihned staly velmi populární.
Prázdninové novinky zahrnují sekanou i lososa
V létě zpříjemní čerpací stanice motoristům prázdninové cestování řadou novinek. Zákazníci se tak mohou těšit na novou variantu párku v rohlíku. Na vybraných čerpacích stanicích Orlen si budou moci dát sekanou s bramborovou kaší, salát s lososem, Club sendvič, Toast šunka sýr nebo špenátový Twist. Nabídku nových pokrmů završí „steakové“ (vroubkované) hranolky a anglický pokrm fish & chips, skládající se z obalené ryby a hranolek.
Párek v rohlíku = hotdog = pikador
Hotdog je již více než 100 let mimořádně oblíbená forma rychlého občerstvení nabízená po celém světě v nesčetných variantách. Svůj původ má nejspíš v Německu, ale za název „horký pes“ a popularitu vděčí Američanům. V Česku začal moderní párek v rohlíku prodávat od roku 1972 českobudějovický řezník Václav Masopust pod španělským názvem pikador, s nímž se lze v jižních Čechách setkat i dnes.