
Čerpací stanice Robin Oil na Folmavě přepisuje zažité představy o občerstvení na cestách. Místo obligátního párku v rohlíku nebo balených baget zde nově zákazníci najdou plnohodnotnou italskou pizzu přímo z pece.
Restaurace byla na čerpací stanici Robin Oil Folmava už od svého otevření v roce 2005. Postupem času se ale lokalita měnila a stanice začala přicházet o zákazníky. „Nabídka občerstvení se zúžila pouze na bagety,“ říká Petr Huňát, provozovatel čerpacích stanic Eurooil a Robin Oil. Společně s kolegyní Lucií Bajzovou, se kterou čerpací stanici na Folmavě provozuje, se tedy rozhodli, že je čas na změnu. Nabídnout chtěli něco, co žádná jiná čerpací stanice nemá. A tak vsadili na kvalitní čerstvou pizzu přímo z pece.
Na konci června tak představili na Folmavě koncept rychlého občerstvení RUD’S Pizza. „Jednu pizzerii v tomto konceptu už provozujeme v Plzni na autobusovém nádraží a aktuálně jde o nejrychleji se rozvíjející koncept s jednotnými recepturami a kvalitními produkty,“ vysvětluje Petr Huňát, proč vsadil právě na tento koncept.
Za společností RUD’S Pizza stojí podnikatel Rudi Kolndrekaj, který firmu založil v roce 2021. V rychlém sledu se mu podařilo otevřít více než tři desítky poboček nejen v České republice, ale i v Německu, Řecku nebo Kosovu. Jak firma uvádí na svém webu, koncept stojí na jednotné receptuře, kvalitních surovinách, včetně ingrediencí z Itálie, a rychlé dostupnosti – pizzu si mohou zákazníci objednat po telefonu a vzít si ji s sebou domů nebo do auta. Na čerpací stanici Robin Oil Folmava si ji zákazníci díky nonstop provozu mohou objednat a vyzvednout v režimu 24/7.
Párky v rohlíku vyměnili za sekanou v housce
Kromě italské pizzy zachovali na Folmavě i prodej čerstvých balených baget, které si tu připravují podle vlastních receptur. „Párky v rohlíku jsme také zkoušeli, ale nakonec jsme je nahradili sekanou v housce,“ vysvětluje Petr Huňát. V nabídce zůstávají i balené bagety, řidiči kamionů nebo karavanů zase ocení nabídku hotových jídel Expres Menu, které jsou prý podle prodejních výsledků velkým hitem.
V rámci receptur firma využívá suroviny, které lze použít jak do pizzy, tak do čerstvých baget. „Tím snižujeme odpisy, a díky každodenním závozům je u nás všechno čerstvé a poctivé. Šunka je skutečně šunka a ne nářez z kýty, sekanou odebíráme od lokálního dodavatele a mouka, mozzarella a další ingredience pocházejí přímo z Itálie,“ přibližuje detaily Petr Huňát. V restauraci je na výběr stále i klasika, třeba smažený sýr nebo kuřecí řízek a hranolky. Pestřejší nabídkou chce ale Petr Huňát oslovit i další zákazníky. „Už máme i několik zákazníků, kteří k nám jezdí na rodinnou večeři až z Domažlic, a pravidelně k nám přijíždí parta mladých Němců, kteří se dříve scházeli v McDonald’s, a teď mají alternativu k hamburgerům.
Koncept je otevřen i pro další čerpací stanice
Na otázku, zda se koncept objeví i na dalších stanicích Robin Oil nebo EuroOil, které patří do sítě společnosti Čepro, Petr Huňát uvádí, že společně se zakladatelem Rud’s Pizzy, by rozšíření na čerpací stanice uvítali. „Naším cílem je vytvořit koncept, který bude perfektně vyladěný tak, aby kvalita byla stejná jak v klasických pizzeriích, tak na čerpacích stanicích. Víme, že čtvrtka pizzy za 59 Kč zasytí mnohem víc než všudypřítomný párek v rohlíku,“ dodává.